Premium Kwaliteit

Premium rundvlees

Wij leveren aan de wereld

  • Nederlands
  • Engels
  • Spaans

Wat maakt Argentijns rundvlees zo lekker?

Argentijns rundvlees heeft de reputatie van ‘s werelds beste te zijn. Het staat erom bekend dat het onvergelijkbaar zacht en rijk van smaak is, hoewel het zelden wordt gekruid, gebruikt men normaal alleen wat zout. Dus wat maakt Argentijns rundvlees zo lekker? Het antwoord ligt in de levensduur van het vlees, van begin tot einde. Ook is het vlees volledig vrij van hormonen en groeibevorderaars. Het resultaat is een premium rundvlees dat de grenzen van de smaak kan trotseren, zelfs voor de meest veeleisende vleesliefhebbers!

De redenen om Argentijns rundvlees te nemen

Geen antibiotica of groeihormonen

Het rundvee dat op de pampa’s gras eet, heeft veel minder kans om ziektes te krijgen of te verspreiden in vergelijking met het vee in de Verenigde Staten, dat voornamelijk granen zoals maïs eet. Hierom hoeft het Argentijnse rundvee niet volgepompt te worden met antibiotica om infecties te voorkomen.

Laag cholesterol

Terwijl het meeste Amerikaanse vee met granen wordt gevoerd, voedt het grootste deel van het Argentijnse vee zich met het overvloedige gras, wat resulteert in meer omega-3-vetzuren. Dat betekent dat het Argentijns rundvlees minder risico heeft op een hoog cholesterol of hartziekten.

Het snijden van het vlees

Naast de manier waarop Argentijns vee wordt gehouden, draagt ​​de manier waarop het wordt geslacht, bij aan zijn superieure smaak. Argentijnse steaks worden anders gesneden dan in de rest van de wereld, en er is onmiskenbare logica aan verbonden: de “stukken” zijn gebaseerd op de textuur van de verschillende delen van de koe. Een geheel stuk ossenshaas (lomo) bijvoorbeeld. Dus in plaats van een enkel stuk biefstuk met meer dan één textuur – zoals de Amerikaans T-bone of rib-eye – blijft een Argentijnse biefstuk altijd hetzelfde, zodat het mogelijk is om dit gelijkmatig te garen waardoor het vaak zacht genoeg is om met een lepel te snijden!

Duurzaamheid

De Argentijnse boeren zijn er trots op hun land op een zeer duurzame manier te onderhouden, met aandacht voor het welzijn van hun koeien en het milieu. Zonnepanelen zijn erg populair in de Argentijnse pampa’s en ook de wind wordt gebruikt om water op te pompen voor de koeien.

Dierenwelzijn

Koeien hebben de ruimte nodig, daarom heeft de Argentijnse koe vaak meer dan een hectare land ter beschikking om te grazen. Doordat er veel ruimte is op de pampa’s kunnen de koeien hun leven buiten doorbrengen en van de zon genieten terwijl ze gras eten.

X